Samba
Blijf op de hoogte en volg maja
07 November 2016 | Gambia, Kololi
En afgelopen week mocht ik getuige zijn van zijn huwelijk met zijn grote liefde Jeneba..
Een huwelijk gaat er hier wel heel anders aan toe dan bij ons. Op de trouwdag zien nruid en bruidegom elkaar niet. Op het compound van de vrouw was een feest met trafitioneel zang en dans. De mannen gasn naar de moskee om te bidden..Samba hoort daar niet bij te zijn. Als de mannen terugkomen uit de moskee wordt de bruidegom opgehaald om naar het compound van de bruid te gaan. Daarna wordt er verder feest gevierd, maar bruid en bruidegom spreken elkaar nog steeds niet. Na het feest gaat iedereen weer naar huis. Ook de bruidegom...ze mogen pas samenwonen nadat er alsnog aan een aantal ceremonies is voldaan...
Maar gisteren liet hij weten...we mogen samen gaan wonen !!
07 November 2016 - 11:13
Jokekentie:
Hey Maja,
Wat goed van Samba!!
Nog een met wilskracht:-)
Dank zij het sponsoren en alles wat daar aan vast zit natuurlijk.
Uiteindelijk weer 2 mensen heel gelukkig!!!
Dat heeft een bloemetje verdient, ook voor jou!!
Liefs Joke -
07 November 2016 - 12:53
Margriet:
Hoi Maja, wat een fantastisch bericht van Samba, een eigen shop, mooi is dat en dat het ook gooed loopt. En nu ook trouwen, met veel rituelen. Leuk voor je dat je het hebt meegemaakt. Dat zijn de krenten in de pap. Verder veel succes met alles. -
07 November 2016 - 13:06
Conny Middelkoop:
Hoi Maja,
Wat een toestand daar, trouwen....maar wel een teken dat het Samba goed gaat, anders had hij zich dat nog lang niet kunnen veroorloven!
Groetjes daar! -
07 November 2016 - 17:17
Arian Schouten:
Hey Maja,
Thanks voor het delen van dit mooie verhaal :)
Groetjes, zet 'm op!